Een brief van het voltallige personeel en afgestudeerde studenten van het Wuhan-virus

- Feb 20, 2020-

Een brief van het geheel

personeel en afgestudeerde studenten van het Wuhan-virus

Alle medewerkers en afgestudeerde studenten:


Sinds het uitbreken van de nieuwe kroon pneumonie, hebben partijleden, kaders, werknemers en afgestudeerde studenten van het hele instituut resoluut het centrale beleid van de partij en de inzet van de groep van de partij, strikt bewaakt tegen de epidemie, geïmplementeerd en het initiatief genomen om wetenschappelijk en technologisch onderzoek. Maar recent hebben geruchten op internet betrekking gehad op enkele geruchten van ons instituut, zoals "nieuw kroonvirus afkomstig van kunstmatige synthese", "het virus was gelekt uit P4", "het leger nam P4 over", "een onderzoeker stierf door een virus lek "," een afgestudeerde student is 'Zero' Patients ', "een real-name rapport van een onderzoeker aan de leiding van het instituut", enz., hebben voortdurende aandacht uit alle lagen van de bevolking veroorzaakt, wat grote schade toebrengt aan onze onderzoeksmedewerkers die zich houden aan de frontlinie van wetenschappelijk onderzoek, en zich ook ernstig hebben bemoeid met het wetenschappelijk onderzoek in noodgevallen dat ik in de oorlog heb ondernomen.


Sinds de uitbraak heeft ons instituut alles in het werk gesteld om wetenschappelijk onderzoek te verrichten. Onze collega's en klasgenoten hebben op de oproep van het instituut gereageerd en het initiatief genomen om de vakantie van het Lentefestival te verlaten om veel moeilijkheden te overwinnen, de bepalingen van preventie en bestrijding van epidemieën en het beheer van laboratoriumbiologische veiligheid strikt te implementeren en tegen tijd en nacht te racen. Strijd in de frontlinie van de 'epidemie' en vervul de verantwoordelijkheden en verantwoordelijkheden van wetenschappelijke en technologische werknemers bij 'innovatie van wetenschap en technologie, het land dienen en de mensen dienen'. Het biosafety clusterplatform op hoog niveau van ons instituut houdt zich bezig met de openstelling voor binnenlandse en buitenlandse landen en biedt ook een krachtige ondersteuning voor het relevante wetenschappelijke onderzoek van nieuwe Coronavirussen in binnen- en buitenland.


Op de avond van 30 december 2019, na ontvangst van monsters van onverklaarde longontsteking van het Jinyintan-ziekenhuis van Wuhan, organiseerde ons instituut de strijdkrachten 's nachts om het probleem gedurende 72 opeenvolgende uren aan te pakken. Op 2 januari 2020 werd de hele genoomsequentie van het nieuwe kroonvirus bepaald. De virusstam werd op 5 mei geïsoleerd. De nationale virusresourcebank werd op 9 januari opgeslagen en gestandaardiseerd bewaard. Als een van de aangewezen instanties van de National Health Commission werd de virussequentie op 11 januari ingediend bij de Wereldgezondheidsorganisatie. Tegelijkertijd is er veel werk verricht op het gebied van identificatie van pathogenen, traceerbaarheid van virussen, detectie van pathogenen, ontwikkeling van antivirale geneesmiddelen en vaccins, vestiging van diermodellen, enz., En er is goede vooruitgang geboekt. Bovendien, als een van de aangewezen instellingen in Wuhan, heeft ons instituut deelgenomen aan de pathogene testen van nieuwe kroonviruspneumonie. Sinds 26 januari zijn in totaal ongeveer 4.000 keelmonsters waargenomen bij patiënten met vermoedelijke nieuwe kroonpneumonie. Een team van medewerkers en afgestudeerde studenten ondersteunt de detectie van ziekteverwekkers in Huanggang City en draagt ​​bij aan de preventie en bestrijding van epidemieën.


Terugkijkend op het harde werk van de afgelopen maand of zo, hebben we een zuiver geweten!


Epidemische situatie Momenteel is wetenschappelijk en technologisch onderzoek het front van de oorlog. Laten we ons nauw verenigen rond het Centraal Partijcomité met kameraad Xi Jinping in de kern, resoluut reageren op de oproep van het Centraal Partijcomité en volledig spelen in de rol van het gevechtsfort van partijorganisaties op alle niveaus en de voorbeeldfunctie van Partijleden en kaders in de frontlinie van wetenschappelijk onderzoek! Ik vraag iedereen om hun zelfvertrouwen te versterken, interferentie te elimineren, zich te verenigen en goed werk te verrichten in wetenschappelijk en technologisch onderzoek en preventie en bestrijding van epidemieën. Gebruik solide resultaten om de missie en verantwoordelijkheden van het "nationale team" in wetenschap en technologie weer te geven. Krachtige technologische ondersteuning!


Op dit moment werkt China hard! Kom op in Wuhan! Ons Wuhan Virus Institute moet ook tanken!

Alle leden van het leiderschapsteam van Wuhan Institute of Virology, Chinese Academy of Sciences


19 februari 19, 2020